مدیر عامل شرکت آبفای مازندران از شناسایی 20 هزار اشتراک غیر مجاز در استان خبر داد و گفت: در استان مازندران به دلیل شرایطی که وجود دارد ساخت و سازهای خارج از بافت زیاد صورت می گیرد و در نتیجه دست اندازی به شبکه آب زیاد است که این امر لطمات زیادی را به خط انتقال وارد می کند.

بهزاد برارزاده در نشست خبری با خبرنگاران غرب مازندران که در اداره آبفای نوشهر برگزار شد، با اشاره به تدوین کتابچه تنش آبی استان مازندران، اظهار کرد: نیاز آبی استان برای جمعیت ثابت و غیر بومی ۱۸ هزار متر در ثانیه است در حالیکه در حالت عادی به ۱۳ هزار متر می رسد و این میزان آب از ۳۷۳ دهنه چشمه تامین می شود .

وی با بیان اینکه ۸۸ درصد نیاز آبی استان از سفرههای زیرزمینی و تنها ۱۲ درصد از سدهای موجود در استان تامین می شود،افزود:نیاز است با تزریق اعتبارات لازم، سد انحرافی دو هزار، سه هزار، هراز ، گله ور به اتمام برسد.

وی ضمن قدردانی از پیگیری ها و حمایت های استاندار مازندران در جهت رفع تنش آبی استان ، گفت: با پیگیری های انجام شده و تخصیص اعتبارات پروژه بزرگ فاضلاب در نوشهر و چالوس در حال انجام است.

مدیر عامل آبفای مازندران با بیان اینکه ۲ سال قبل  تنها سه میلیارد تومان برای رفع تنش آبی استان اختصاص می یافت اما امروز ۶۰۲ میلیارد تومان قرار داد بسته شده است،یادآور شد: علاوه بر استاندار مازندران، سردار مسلمی فرمانده سپاه کربلا نیز در کنار آبفای مازندران ایستاد تا فریاد  مطالبه گری این شرکت به گوش شرکت مهندسی وزارت نیرو برسد و ازقِبل آن توانستیم اعتبارات خوبی بگیریم.

*مازندران باید یک شهر ملی دیده شود

برارزاده با تاکید بر اینکه مازندران در بحث آب باید به عنوان یک شهر ملی دیده شود، تصریح کرد: جمعیت این استان سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و زیرساختها نیز برای این جمعیت در نظر گرفته شده است در حالیکه خدماتی که داده می شود برای حدود ۲۰ میلیون جمعیت بومی و غیر بومی است بنابراین باید جمعیت استان بر اساس سرشماری مسکن دیده شود.

وی خاطر نشان کرد: در دولت سیزدهم با نگاه رئیس جمهور به روستاها، برای ۱۰ هزار روستای کشور ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شد و سهم مازندران در گام نخست برای ۲۰۰ روستا ۳۳۰ میلیارد تومان از محل محرومی ت زدایی بوده است و در فاز دوم نیز برای هزار و ۳۵۰ روستا استان مطالبه گری می شود.

مدیر عامل آبفای مازندران از بهسازی  ۷۳ حلقه چاه در سال ۱۴۰۱ در استان خبر داد و گفت: در سال جاری نیز بهسازی ۱۲۰ حلقه چاه در برنامه است .

برارزاده خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۶ تصفیه خانه در استان مازندران فعالیت دارد اما با حمایت استاندار مازندران، چهار تصفیه خانه دیگر نیز امسال کلنگ زنی شد.

*وجود ۲۰ هزار اشتراک غیر مجاز در مازندران

وی از شناسایی ۲۰ هزار اشتراک غیر مجاز در استان خبر داد و یاداور شد: در استان مازندران به دلیل شرایطی که وجود دارد ساخت و سازهای خارج از بافت زیاد صورت می گیرد و در نتیجه دست اندازی به شبکه آب زیاد است که این امر لطمات زیادی را به خط انتقال وارد می کند.

*۲۵درصد شبکه آبرسانی استان فرسوده است

این مسئول در ادامه با بیان اینکه از مجموع ۲۱ هزار شبکه استان حدود ۵ هزار و ۳۰۰ متر یعنی ۲۵ درصد فرسوده است، تاکید کرد: برای اینکه بتوان این میزان فرسودگی را اصلاح کرد نیاز به ۵ هزار میلیارد تومان است.

برارزاده با اشاره به بدهی ۳۰۰ میلیارد تومانی مشترکین به شرکت آبفای مازندران، بیان کرد:در حال حاضر در شهرستان های نوشهر ۲۴ پروژه، چالوس ۱۵ پروژه و کلاردشت ۱۱ پروژه زنده و  و در حال کار است.

وی گفت:از مجموع سه هزار و ۶۰۰ روستای مازندران تنها هزار و ۷۷۰ روستا تحت پوشش آبفا است و مابقی توسط شوراها و هیات امنا اداره می شود.

 

 

 

 

 

  • نویسنده : سپیده پورشعبان